sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Amerikkalaiset Pannukakut

Jo toista kertaa herkuteltiin viikonloppuna amerikkalaisilla pannukakuilla. Nämä ovat niin täydellisen herkullisia mustikoiden ja vaniljajäätelön kanssa. Ehkä seuraavaksi kokeilen vaahterasiirappia!

Pannarit
n. 10 kpl

7dl piimää
2 kananmunaa
50g sulatettua voita tai margariinia
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2rkl sokeria tai hunajaa
1tl vaniljasokeria
1tl suolaa


1.Riko kananmunat yksitellen piimän joukkoon. Vatkaa tasaiseksi.
2.Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon niin ettei taikinaan synny jauhopaakkuja.
3.Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Sekoita. Anna taikinan levähtää 5-10 min ennen paistamista.
4. Kuumenna pieni pannu (halkaisija noin 15cm) kuumaksi. Lisää
pannulle noin kaksi teelusikallista voita. Kaada pannulle noin desilitra taikinaa. Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta. Käännä pannukakku notkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia. Nosta pannukakut lautaselle ja peitä foliolla.




Vinkit:
* Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä ennen taikinan valmistusta.
* Älä vatkaa taikinaa liikaa ettei jauhot muodosta taikinaan sitkoa.
* Turvota taikinaa ennen paistamista, niin pannukakuista tulee paksumpia. Taikina turpoaa ja säilyy jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin.
* Taikinan nesteenä voi käyttää kivennäisvettä. Se tekee pannukakuista meheviä, pulleita ja laktoosittomia.

Ohje on repäisty vanhasta Oliviasta, Olivian Täydellinen ohje.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit otetaan ilolla vastaan! Moikkaa minua jos olet tänne eksynyt :)